Malzemeler:
2 bağ kara lahana
2 bağ beyaz lahana
300 gram dana kıyma
3 su bardağı pirinç
3 adet soğan
½ bağ maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşığı nane
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
İkişer bağ kara ve beyza lahana haşlanarak yumuşatılır. 3 adet soğan küp küp doğranıp kavurulur. 300 gram kıyma soğanlarla kavurulur. Birer yemek kaşığı domates ve biber salçası kavrulan kıyma ve soğana eklenir, üzerine 4 çay kaşığı karabiber ve 3 çay kaşığı nane serpilerek kavurulmaya devam edilir. Islatılan 3 bardak pirinç de kavurulan malzemelere eklenir. Kavurulan malzemelere son olarak yaprakları doğranan yarın bağ maydanoz karıştırılır. Kara ve beyaz lahana yapraklarına hazırlanan iç harç koyularak sarılır ve tencereye dizilir. Su koyulan tencerede dolmalar pişirilir.
Karışık dolma sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN