Malzemeler:
½ su bardağı Cin börülcesi
½ su bardağı Yeşil mercimek
½ su bardağı Buğday
½ su bardağı Kuru börülce
½ su bardağı Kara fasulye
½ su bardağı buğday
1 kase taze fesleğen
1 kase kurutulmuş domates
1 demet taze soğan
4 yemek kaşığı balsamik sirke
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı portakal suyu
Zeytinyağı
Yapılışı:
Bakliyatlar ayrı tencerelerde haşlanır. 1 kase taze fesleğen parçalanır, 1 demet taze soğan ince ince doğranır. Kurutulmuş domtesler dilimlenir. Haşlanan yeşil mercimeğin, kara fasulyenin ve börülcelerin suyu süzülüp önceden haşlanmış buğdayla karıştırılır. Üzerine yeşillikler dökülüp salata kasesine boşaltılır.Sosu için ayrı bir kasede 2 yemek kaşığı portakal suyu, 2 yemek kaşığı nar ekşisi ve 4 yemek kaşığı balsamik sirke karıştırılır. Sosun üzerine dökülür, zeytinyağı gezdirilir.
Karışık Tahıllı Salata servise hazırdır.