Malzemeler:
1 tutam ıspanak
6 yumurta
6 kahve fincanı un
5 kahve fincanı tozşeker
1 fincan süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Pişmaniye
Toz antep fıstığı
Çikolata parçaları
İçinin Kreması için;
3 küçük parça damla sakızı
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı şeker
2 adet muz
Üzerinin kreması için;
1 ½ paket sütlü ve bitter çikolata
1 paket bitter çikolata
1 paket çiğ krema
Yapılışı:
Ispanak yaprakları çiğden doğrayıcıda püre haline getirilir. Derin bir kabın içine 5 küçük kahve fincanı toz şeker konur, 6 yuymurta kırılır. Kar gibi olana kadar iyice çırpılır. 6 küçük kahve finacı un, 1 paket vanilya ve kabartma tozu eklenip biraz daha çırpılır, ıspanaklar konup karıştırılır.
Margarinle yağlanmış kalıba dökülür. 160 derecedeki fırında yaklaşık 45 dakika pişirilir.
İçinin kreması için; Tencerenin içine 2 su bardağı süt konur. Süte 2-3 küçük parça damla sakızı eklenip 1 yumurta kırılır. 2 yemek kaşığı şekerle birlikte koyulaşana kadar devamlı karıştırılarak pişirilip soğutulur.
Pişen kek bıçakla 2 kat halinde kesilir. 2 tatlı kaşığı şeker 1 bardak suda eritilir ve kekin üzerine dökülür.
Dışının kreması için; Krema tencereye konup çırpılır, çikolatalar eklenip eritilir.
Pastanın arasına damla sakızlı krema sürülüp, muz dilimleri yerleştirilir. Üzeri çikolatalı kremayla kaplanır. Buzdolabında dondurulur. Pastanın üzeri ıslatılıp tel tel ayrılan pişmaniyeyle kaplanır. Pastanın üzerine çikolata parçaları konur, toz antep fısrığı serpilir.
Karlı Pasta servise hazırıdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN