Malzemeler:
1 adet karnabahar
500 gr çift çekilmiş dana kıyma
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 tutam nane
1 tutam dereotu
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı pirinç
Kırmızı toz biber
Karabiber
Sumak
Yapılışı:
Karnabaharın içi oyulur, dış kısmına da yer yer oyukar açılıp dolma içi hazırlanana kadar sirkeli suda bekletilir. Kuru soğan, dereotu, nane ve maydanoz küçük küçük doğranıp yarım kilo dana kıymanın üzerine eklenir. 1 yemek kaşığı salça, tuz, kırmızı toz biber, sumak ve yıkanmış 1 çay bardağı pirinçle birlikte kıyma harmanlanır. Sirkeli suda bekletilen karnabahar güzelce yıkanır. İçi ve dış kısmındaki oyuklar dolma içiyle doldurulur. Karnabahar derin bir tencereye yerleştirilir. 1 dolu yemek kaşığı salçanın üzerine biraz su dökülür, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile karıştırılarak sos hazırlanır. Hazırlanan sos karnabaharın üzerine dökülür, bir tutam tuz serpilir. Dolma az suyla birlikte kısık ateşte pişirilir.
Karnabahar Dolması servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN