Harcı için:
6 Yemek kaşığı un
2 Adet yumurta
1/2 Demet dereotu
Pul biber
Karabiber
Yapılışı:
Karnabaharları küçük parçalara ayırıp düdüklü tencereye alın. Üzerine tuz ve yarım limon suyu ekleyip haşlayın. Diğer tarafta, derin bir kabın içine yarım demet dereotunu ince ince kıyın. Üzerine 2 adet yumurta kırıp, 6 yemek kaşığı da un ilave edin. Pul biber, karabiber ve tuz ekleyip bütün malzemeleri iyice karıştırın. Haşladığınız karnabaharları malzemelerin üzerine ekleyip güzelce ezin. Bütün malzemeler iyice karıştığında, tavaya sıvıyağ ekleyip ocağın altını açın. Hazırladığınız harçtan, yemek kaşığı ile parçalar alıp kızgın yağda kızartın. Her iki tarafı da kızaran köfteleri kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alıp yağını süzdürün.Son olarak kuru biberleri de kızartıp, köftelerle birlikte servis yapın.