Malzemeler:
250 gram tereyağı
150 gram eski kaşar
100 gram küflü peynir
4 bardak un
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı tuz
Su
Yapılışı:
Dört bardak una 1 yumurta kırılır, 1 yemek kaşığı tuz ve biraz da su eklenerek yoğurulur. Kıvamını bulan hamur dinlendirilir. Yemeğin pişeceği su da ocağa koyularak ısıtılmaya başlanır. 150 gram eski kaşar rendelenerek 100 gram küflü peynirle karıştırılarak harmanlanır. Dinlenen hamur bezelere bölünür. Yoğurulan bezeler sert bir zeminde yuvarlanarak uzatılır ve bıçakla küçük parçalar halinde dilimlenir. Dilimlenen parçalar ikiye bölünerek küçültülür ve üzerine parmakla basılıp ezilip çekilerek oval bir şekil alması sağlanır. Un serpilerek birbirine yapışması engellenen hamur parçacıkları kaynayan suya atılarak haşlanır. Pişen hamur parçacıklarını suyu iyice süzülür. Fırın tepsisinin üzeri eski kaşar ve küflü peynir karışımı ile kaplanır ve üzerlerine haşlanan hamur parçacıkları serilir. Son olarak hamurların üzeride peynir karışımı ile kaplanır. Ocakta kısık ateşte peynirler eriyecek kadar tepsi ısıtılırken üzerine tavada eritilen 250 gram tereyağı dökülür.
Karnı çırık sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN