Malzemeler:
Hamuru için:
1 kilo un
200 gram tereyağı
2 adet yumurta
½ çay bardağı sıvı yağ
¼ paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar süt
İç malzemesi:
200 gram margarin
2 bardak un
½ tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
1 kilo una çeyrek paket ılık suda eritilmiş yaş maya, 1 tatlı kaşığı tuz 2 yumurta ve alabildiği kadar süt ekleyerek yoğurulur. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ eklenerek kıvamını bulana kadar iyice yoğurulup dinlenmeye bırakılır. Ketenin içine koymak için 2 bardak un 200 gram tereyağında yarım tatlı kaşığı tuz ile eritilir. Dinlenen hamur oklavayla incecik açılır. Üzerine eritilen 200 gram tereyağı sürülerek katlanır. Kavrulan un yufkanın içerisine konulur. Yufka zarf şeklinde kapatılırken her katına tereyağı sürülerek fırın tepsisine yerleştirilir. Üzerine çatalla delikler açılan ketenin üzerine yumurta sarısı sürülerek fırında pişirilir.
Kars ketesi sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN