Malzemeler:
500 gr kuzu kıyma
2 adet patates
1 paket yaş maya
1 bardak süt
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan
1 paket kabartma tozu
½ demet maydanoz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tereyağı
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Patatesler haşlanıp rendelenir.1 bardak süt ılıklaşana kadar ısıtılır. Üzerine haşlanan patatesin suyundan ilave edilip 1 paket yaş maya sütle birlikte güzelce eritilip yoğurma kabına dökülür. Sütün üzerine 1 yumurta kırılıp rendelenen patatesler ilave edilir. Aldığı kadar unla birlikte kulak memezi kıvamına gelene kadar yoğrulup içi hazırlanana kadar dinlenmeye bırakılır. İçi için ; 1 adet kuru soğan yemeklik doğranıp sıvı yağ da pembeleşene kadar kavrulur. Yarım kilo kıyma eklenip rengi dönene kadar sotelenir. 1’er silme çay kaşığı pul biber, karabiber ve tuz serpilir, ince ince kıyılmış maydanozlarla harmananıp ocaktan alınır. Dinelenen hamur bezelere ayrılır, açılıp kıymalı iç yerleştirildikten sonra yarım ay şeklinde kapatılıp yağsız tavada pişirilir. Pişen gözlemelerin üzerine sıvı yağ veya tereyağ sürülür.
Kastamonu Gözlemesi servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN