Malzemeler:
1 yumurta
2 çay bardağı su
½ çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ceviz
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker
2 bardak su
1-2 damla limon suyu
Yapılışı:
Şerbeti için:
3 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su ile kaynatılır. Koyulaşınca 1-2 damla limon suyu eklenip ocaktan alınınarak soğutulur.
Hamuru için:
Yoğurma kabına 1 yumurta kırılır. bir fiske tuz, 2 çay bardağı su, yarım çay bardağı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı sirke, 1 paket kabartma tozu ve ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar un eklenerek yoğrulur. Hamue 10 eşit bezeye ayrılır. Her beze unlu zeminde oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açılır. Hamurlar açıldıkça araları sıvıyağ ile yağlanarak üst üste dizilir.Derin bir tencereye bolca sıvıyağ koyulur ve kızdırılır. Üst üste dizilen hamurlar oklava ile incecik tek bir hamur olarak açılır. Çay bardağının ağzı ile daire şeklinde kesilir. Daire şeklindeki hamurlar kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartılır. Hamurlar ılınınca soğuk şerbeti dökülür. Şerbetini iyice çekince üzerine ceviz serpilir.
Kat Kat Tatlısı servise hazırdır.