CANLI YAYIN
Malzemeler:
500 gram az yağlı dana kıyma
1 sarı çiçek kabağı
500 gram ince köftelik bulgur
3 yeşil biber
1 soğan
Reyhan, tuz, pulbiber
Yapılışı:
Bir gece önceden kabak ince bir şekilde soyulur ve tuzda bekletilir. Daha sonra yıkayıp sıkılır. Hamur için pulbiber ve tuzla kıyma yoğurulur. Daha sonra bulgur eklenip tekrar yoğurulur. İnce doğranmış soğan, yeşil biber ve kuru reyhan eklenip iyice yoğurulur. Hazırlanan iç malzemesi kabağa sarılır ve tencereye dizilir. Kaynamış su kabakların yarısına gelene kadar tencereye eklenip porselen tabak ile dolmaların üzerleri kapatılır. 15-20 dakika pişirilip servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve biberli yağ gezdirilerek servis yapılır.