Malzemeler:
500 gr kuşbaşı kuzu eti
4 avuç erişte
1 adet soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı iç yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam karabiber
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
Yapılışı:
İç yağlar pembeleşene kadar kavrulduktan sonra tencereden alınır. Etler tencereye koyulur ve 1 yemek kaşığı tereyağı eklenerek suyunu çekene kadar sotelenir. 1 adet soğan yemeklik doğranır ve suyunu çeken ete katılır. 1’er yemek kaşığı domates ve biber salçası ile kavurma işlemine devam edilir. Arzuya göre tuz eklenip kavrulan malzemelerin üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su dökülür (Erişteler de etle birlikte pişeceğ için) Etler haşlanmaya bırakılır. Haşlanan etlerin üzerine erişteler katılır ve pişirilir. Pişen yemeğe 1 tutam karabiber serpilir. 3 diş sarımsak ezilir ve yoğurtla karıştırılır.
Kavurmalı Erişte sarımsaklı yoğurtla birlikte sunulur.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN