X
X

Kavurmalı Hıtap tarifi (Adıyaman)

12.12.2012 Çarşamba 09:46 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Adıyaman'ın yöresel tatlarından Kavurmalı Hıtap tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr dana kuzu karışık kuşbaşı et
3 su bardağı un
2 adet kuru soğan
2 baş sarımsak
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tutam yeni bahar
 
Yapılışı:
3 su bardağı un yoğurma kabına alınır  üzerine 1 tutam tuz serpilip azar azar suyla birlikte ele yapışmayan bir kıvam alana kadar yoğrulur. İçi hazırlanana kadar dinlenmeye bırakılır.
 
İçi için; Etler suyunu çekenen kadar yağsız tavada kavrulur. 2 adet kuru soğan ve 2 baş sarımsak kıyılır. 1 demet maydanoz küçük küçük doğranıp soğan ve sarımsaklarla bir kapta birleştirilir. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası ve 1 tutam yeni bahar eklenir. Suyunu çeken etlere yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir ve rengi dönene kadar sotelenip ocaktan alınır. Biraz soğuyunca maydanoz, soğan ve sarımsaklarla birleştirilip harmanlanır. Dinlenen hamur eşit büyüklükte bezelere ayrılır ve her beze tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Kavurmalı iç harç yerleştirilip yarım ay şeklinde kapatılır. Teflon tavada ve ya sacın üzerinde yağsız bir şekilde kızartılır.
 
Kavurmalı Hıtap servise hazırdır.

 

MUTFAĞIM VİDEOLARI