Malzemeler:
1 ½ kg kuşbaşı kuzu eti
1 kase aşurelik buğday
1 kase ince bulgur
½ su bardağı sıvıyağ
2 ½ tatlı kaşığı çekilmiş kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı tuz
Sarımsaklı yoğurt
Sosu için:
½ su bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı tereyağı
Pul biber
Nane
Karabiber
Yapılışı:
1,5 kg kuşbaşı kuzu eti suyunu salana kadar pişirilir, tuzu eklenerek kavrulmaya devam edilir, kavrulunca yarım su bardağı sıvıyağ eklenip 5-6 dakika daha pişirilir.
Akşamdan ıslatılmış 1 kase aşurelik buğday ve 1 kase ince bulgura, 2,5 tatlı kaşığı çekilmiş kişniş tohumu ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir, iyice yoğrulur. Malzeme, cevizden daha küçük parçalara ayrılır, avuç içinde bastırılıp yassı şekil verilerek içsiz köfteler yapılır, kaynar suya atılarak diri kalacak şekilde haşlanır.
1 yemek kaşığı tereyağında yarım su bardağı ceviz içi, pul biber, nane ve karabiber çevrilir.
İçsiz köfteler, servis tabağına alınır, üzerine kavurmalar dizilir. Üzerine karabiber eklenir, sarımsaklı yoğurt dökülür, cevizli sosla süslenir.
Kavurmalı İçsiz Köfte, servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN