X
X

Kavurmalı Kuru Üzümlü Pilav tarifi

03.02.2012 Cuma 11:17 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kars'ın yöresel tatlarından Kavurmalı Kuru Üzümlü Pilav'ın tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg. dana eti
1 kg. pirinç
200 gr. üzüm
200 gr. sarıyağ veya tereyağı
 
Yapılışı:
Kuşbaşı dana etleri düdüklü tencereye alınır ve üzerini geçmeyecek kadar su eklenerek pişirilir. Ayrı bir tencereye sarıyağ veya tereyağ konur ve üzerine haşlanan etler suyu süzülerek eklenir. 1 yemek kaşığı da tuz eklenerek etler kavrulur.Sıcak su eklenen pirinçler sudan geçirilir ve iyice yıkanarak süzülür. Pilav tenceresine sıcak su ve 2 çorba kaşığı tuz konur.  Üzerine pirinçler eklenir ve pişmeye bırakılır. Pirinçler pişmeye yakın süzülür ve üzerine biraz sıcak su eklenerek ayrı bir tencerede  demlenmeye bırakılır.Pilav tenceresinde 1 yemek kaşığı tereyağ eklenir ve demlenen pirinçler üzerine ilave edilir. Ayrı bir yerde 200 gr tereyağı eritilir ve pilavın üzerine gezdirilir ve dinlenmeye bırakılır.Üzümler de tereyağında kavrulur. Geniş bir servis tabağına demlenen pilav alınır. Etrafına kavrulmuş etler dizilir. Yağda kavrulan kuru üzümler de pilavın ortasına konur. Kavurmalı Kuru Üzümlü Pilav servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI