Malzemeler:
200 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 bardak pirinç
½ litre et suyu
1 domates
5 yemek kaşığı un
½ limonun suyu
Sosu için;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı:
Kuşbaşı kuzu etleri küçük küçük doğranıp kendi yağında kavrulur. Çorbanın pişeceği tencereye yarım litre et suyu konulur, üzerine 5 bardak su dökülüp kaynamaya bırakılır. 1 bardak pirinç tuzlu sıcak suda ıslatılır. 1 adet domates rendelenir.
Suyunu çeken etin üzerine 1 tatlı kaşığı kadar sıvıyağ dökülür, biraz daha kavrulup kaynayan çorba suyuna ilave edilir. Rendelenen domates, suyu süzülen pirinç de çorba suyuna ilave edilip 1 taşım kaynatılır.
Meyanesi için; 5 yemek kaşığı un 1 bardak suyla çırpılır, tel süzgeçten geçirilir. Kaynamaya başlayan çorbaya devamlı karıştırılarak yavaş yavaş dökülür. Yarım limonun suyu sılıkıp çorbaya eklenir. Arzuya göre tuz ilave edilir. 2 yemek kaşığı tereyağında 1 çay kaşığı pul biber kızdırılıp çorbanın üzerine gezdirilir.
Kavurmalı Pirinç Çorbası servise hazırdır.