X
X

Kavurmalı Sengeser Tarifi

27.12.2013 Cuma 11:26 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Van'ın yöresel tatlarından Kavurmalı Sengeser tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg kuzu kavurma
Yarım kg çökelek
2 su bardağı mercimek
5 soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı pulbiber
Yarım tatlı kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:
Mercimek yıkanıp haşlanır. Diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanlar sıvıyağda kavrulur. Üzerine kavurma eklenip kavrulmaya devam edilir.  Domates ve biber salçası ve baharatlar eklenip iyice karıştırılır. Haşlanıp süzülen mercimekler eklenir. Sarımsakla çökelek karıştırılır. Üzerine 2 su bardağı su eklenip açıldıktan sonra yavaş yavaş yemeğe eklenir. Piştikten sonra maydanoz ve pulbiberle süslenerek servis yapılır.

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN!

MUTFAĞIM VİDEOLARI