Malzemeler:
400 gram kavurma
3 su bardağı ince bulgur
2 adet soğan
7 diş sarımsak
1 bağ maydanoz
2 yemek kaşığı domates salçası
1.5 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ
1.5 çay kaşığı karabiber
1.5 çay kaşığı köfte baharatı
1 yemek kaşığı siyah biber (isot)
1 yemek kaşığı kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
İnce ince doğranan 2 adet soğan 1 yemek kaşığı tereyağ ve 1 çay bardağı zeytinyağı ile geniş bir tavada kavurulurken, ince kıyılmış 7 diş sarımsak eklenir. Tavaya 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 yemek kaşığı biber salçası eklenir. Kavurulan karışıma 1.5 çay kaşığı karabiber, 1.5 çay kaşığı köfte baharatı, 1 yemek kaşığı isot, 1 yemek kaşığı kırmızı biber katılır. Tavaya yağını salması ve ısınması için 400 gram kavurma eklenerek iyice karıştırılır. Malzemelerin üzerini kapatacak kadar sıcak su eklenen tavaya 3 su bardağı ince bulgur eklenerek pişirilir. Bulgurlar suyu çekene kadar pişirme işlemi devam eder. Pişen harç bir yoğurma kabına alınarak renkli bir görüntü oluşturması için maydanozla birlikte yoğurulur. Dağılmayacak kıvama gelen köfte harcı, limon büyüklüğünde parçalara ayırılarak içli köfte şekline getirilir. Servis tabağının altına istenirse marul yaprakları koyulur ve Kavurmalı sıcak köfte servise sunulur.