Malzemeler:
1 kg. dana kuşbaşı et
4 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
Hamuru için;
3 bardak ılık su
1 ½ paket yaş maya
2 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Yapılışı:
1 kg. dana kuşbaşı et (pirzolalık kısmından) düdüklü tencerede haşlanır.
Yoğurma kabına 2 bardak sıcak su dökülür üzerine 1 bardak da oda sıcaklığında su eklenerek ılınması sağlanır. 1 buçuk paket yaş maya ve 2 çay kaşığı toz şeker kabın içine alınıp eriyene kadar karıştırılır. 2 çay kaşığı tuz serpilir. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilene kadar un eklenip yoğrulur. Üzeri kapatılarak mayalanmaya bırakılır.
İçi için;
4 adet kuru soğan yemeklik doğranıp tencereye alınır. 3 yemek kaşığı tereyağıyla birlikte pembeleşene kadar kavrulur. Haşlanan etler soğanlara eklenip sotelenir. Üzerine silme 1 çay kaşığı karabiber ve 1 tuz eklenen kavurma ocaktan alınıp biraz soğutulur.
Fırın tepsisi bol tereyağıyla yağlanır. Mayalanan hamurun yarısı yağlanan tepsiye el ayası yardımıyla yayılır. Hamurun üzerine kavurmanın tamamı döşenir. Hamurun diğer yarısı da aynı şekilde tepsiye serilir (Hamur; eller biraz yağlanırsa daha kolay yayılır) Üzerine bir kaç parça tereyağı konulur. 270 drecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Kavurmalı servise hazırdır.