Malzemeler:
Asma yaprağı
1/2 kg kaburga
1/2 Kg kavurma
1 Su bardağı bulgur
10 Adet çeri domates
6 Adet çarliston biber
1 Adet patates
1 Adet kuru soğan
1/2 Demet maydanoz
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 Yemek kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu için:
250 gr pastırma
1 Adet kuru soğan
3 Yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Domates, biber, maydanoz, kuru soğan ve patatesler ince ince doğranır. Üzerine 1 su bardağı ince bulgur, yarım kilo kavurma, 2 yemek kaşığı tereyağı eklenir. Daha sonra kimyon, pul biber ve karabiber ilave edilip bütün malzemeler yoğrulur. Asma yapraklarına ince ince sarılır. Düdüklü tencereye yarım kilo kuzu kaburga eti dizilir. Üzerine bir sıra asma yaprağı serip, hazırlanan sarmalar tencereye dizilir. Diğer tarafta 3 yemek kaşığı tereyağı eritilir ve 1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan bu yağda kavrulur. Üzerine ince kıyılmış 250 gram pastırma eklenir ve rengi değişince hemen ocaktan alınıp, düdüklü tenceredeki sarmaların üzerine ilave edilir. En üste tekrar bir sıra asma yaprağı serip, ısıya dayanıklı bir tabak kapatarak üzerine bir miktar su koyulur ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılarak, kısık ateşte ağır ağır pişirilir.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN