CANLI YAYIN
Malzemeler:
750 gr kuşbaşı et
1 kase buğday
4 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
750 gram kuşbaşı et haşlanır. 1 kase buğday güzelce yıkanıp süzülür. Tencereye alınan buğdayın üzerine çıkacak kadar su koyulur ve pilav pişmeye bırakılır. Haşlanan etler 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek akşığı sıvı yağ ile kavrulmaya başlanır. Bu sırada 4 adet soğan yemeklik doğranıp kavrulmaya devam eden ete eklenir. Soğanlar diriliğini kaybedince kavurmaya 2 yemek kaşığı salça ve 1 çay kaşığı tuz eklenir. Kavurma pişen yarma pilavıyla güzelce karıştırılır.
Kavurmalı Yarma Pilavı servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN