Malzemeler:
700 gr kuşbaşı dana eti
2 kase yarmaca (kırık nohut) veya normal nohut
2 kase pilavlık bulgur
½ paket tel şehriye
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
700 gr kuşbaşı dana eti kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirilir.2 kase yöresel ismiyle “yarmaca” yani kırık nohut üzerine 2 parmak geçecek kadar suyla haşlanır. Haşlanan yarmacaların üzerine 2 kase pilavlık bulgur eklenir.Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ısıtılır ve yarım paket tel şehriye kavrulur. Kavrulan tel şehrşyeler 1 yemek kaşığı tereyağıyla lezzetlendirilip pilava ilave edilir. Tencerenin kapağı kağalı olarak pişirilir.Suyunu çekip rengi dönen etler 1 yemek kaşığı tereyağıyla biraz daha kavrulur. Pilav servis tabağına alınır, kavrulmuş etlerle bezenir.
Kavurmalı Yarmacalı Bulgur Pilavı servise hazırdır.