Malzemeler:
1 kg dana kuşbaşı et
750 gr kıyma
3 ½ su bardağı köftelik bulgur
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
1 kg dana kuşbaşı et üzerini geçecek kadar suyla birlikte düdüklü tencerede haşlanır. 750 gr kıymanın üzerine 3 buçuk su bardağı köftelik bulgur konur. 2 çay kaşığı tuz serpilir. Kıyma ve bulgur harmanlanır. üzerine 1 bardak su dökülür. Köfte harcı kolayca yoğrulması için robotun içine konur (Arzu edenler elde de iyice yoğurabilir) Hazırlanan harçtan nohuttan biraz büyük köfte topları yapılıp 1 buçuk tatlı kaşığı tuz konan suda haşlanır. Haşlanan etin suyu süzülür ve tavaya konur. 2 yemek kaşığı tereyağında kavrulup ayrı bir tabağa alınır. Haşlanan köftelerin suyu süzülür ve etlerin kavrulduğu tavada biraz çevrilir. Servis tabağına alınan köftelerin üzerine kavurmalar yerleştirilir.
Kavurmalı Yumru Köfte servise hazırdır.