X
X

Kavurmalı Yumru Köfte tarifi

13.06.2012 Çarşamba 10:42 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Kavurmalı Yumru Köfte'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:

1 kg dana kuşbaşı et
750 gr kıyma
3 ½ su bardağı köftelik bulgur
2 yemek kaşığı tereyağı
 
Yapılışı:
1 kg dana kuşbaşı et üzerini geçecek kadar suyla birlikte düdüklü tencerede haşlanır. 750 gr kıymanın üzerine 3 buçuk su bardağı köftelik bulgur konur. 2 çay kaşığı tuz serpilir. Kıyma ve bulgur harmanlanır. üzerine 1 bardak su dökülür. Köfte harcı kolayca yoğrulması için robotun içine konur (Arzu edenler elde de iyice yoğurabilir) Hazırlanan harçtan nohuttan biraz büyük köfte topları yapılıp 1 buçuk tatlı kaşığı tuz konan suda haşlanır. Haşlanan etin suyu süzülür ve tavaya konur. 2 yemek kaşığı tereyağında kavrulup ayrı bir tabağa alınır. Haşlanan köftelerin suyu süzülür ve etlerin kavrulduğu tavada biraz çevrilir. Servis tabağına alınan köftelerin üzerine kavurmalar yerleştirilir.
 
Kavurmalı Yumru Köfte servise hazırdır.


MUTFAĞIM VİDEOLARI