Malzemeler:
500 gr. un
1 paket kabartma tozu
1 yumurta
Kaymak
Şerbeti için;
4 bardak şeker
4 bardak su
½ limon
Yapılışı:
Şerbeti için 4 bardak şeker 4 bardak suyla 1-2 taşım kaynatılır. Yarım limon suyu eklenip biraz daha kaynatılır ve ocaktan alınıp ılınmaya bırakılır.
Hamur için; Yoğurma kabına yarım kilo un elenerek konulur. 1 paket kabartma tozu da üzerine elenip 1 tutam tuz serpilir. 1 yumurta kırılır. Azar azar su eklenerek kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Kıvamını bulan hamur unlu zeminde orta kalınlıkta açılır. Enine boyuna 3 parmak genişliğinde şeritlere kesilerek kareler elde edilir. Her karenin ortasına birer tatlı kaşığından az kaymak yerleştirilip bohça şeklinde kapatılır. Yağsız fırın tepsisine dizilip 200 derecede sıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika hafif kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca 5 dakika dinlendirilir ve üzerine ılık şerbet dökülür.
Kaymaklı Bohça Tatlısı servise hazırdır.