X
X

Kaymaklı Güllaç

02.05.2014 Cuma 11:15 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kütahya'nın yöresel tatlarından Kaymaklı Güllaç, Mutfağım programında...

MALZEMELER:
16 yaprak güllaç
250 gram ceviz içi
250 gram kaymak
4 su bardağı şeker
2 lt süt

Üzeri için:
Antep fıstığı
Nar

YAPILIŞI:
Süt ve şeker bir tencereye alınıp karıştırılarak ılıması sağlanır. Güllaç yaprakları ılık şekerli sütte ıslatılır ve dörde katlanır. Kenarına ceviz ve kaymak yerleştirilir. 2-3 parmak kalınlığında sarılır. Servis tabağına yerleştirilir. Üzerlerine kalan şekerli süt gezdirilir. Antep fıstığı ve nar taneleri ile servis yapılır.

MUTFAĞIM VİDEOLARI