Malzemeler:
2 litre süt
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı toz şeker
6 adet baklavalık yufka
100 gram tereyağı
Şerbeti İçin:
1 kase toz şeker
2 kase su
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
2 litre süt derin bir tencereye alınır ve üzerine yıkanmış 1 su bardağı pirinç ilave edilir. Sütler pirinçle kaynamaya başlayınca üzerine 1 su bardağı toz şeker ilave edilir ve yoğun kıvamlı bir sütlaç elde edilir. Diğer tarafta 100 gram tereyağı bir tavada eritilir. 3 adet baklavalık yufka, parçalanarak ve aralarına tereyağı sürülerek bir fırın tepsisine kat kat dizilir. Diğer 3 adet yufka da ikinci bir tepsiye aynı şekilde dizilir. Üçer yufka dizilmiş, iki ayrı tepsi aynı anda fırına verilir ve ikisinin de üzeri kızarana kadar pişirilir. Diğer tarafta başka bir tencereye 1 kase toz şeker ile 2 kase su eklenir ve ocağa alınır. Kaynayınca 1 yemek kaşığı limon suyu eklenir ve bir şerbet elde edilir. Fırındaki yufkalar kızarınca çıkartılır. İlk tepsideki yufkaların üzerine daha önceden hazırlanan sütlaç boca edilip güzelce yayılır. İkinci tepsideki yufkalar, üzerine sütlaç sürülen ilk yufkanın üzerine yerleştirilir ve yufkalar dilimlenir. Üzerine şerbeti gezdirilip servis yapılır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN