X
X

Kayseri Köftesi tarifi

08.02.2013 Cuma 12:25 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kayseri'nin yöresel tatlarından Kayseri Köftesi tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
600 gram dana kıyma
3 adet patates
3 adet soğan
½ bağ maydanoz
1 kase bayat ekmek
2 bardak süt
1 yumurta
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yeni bahar
3 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
Sos için:
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
 
Yapılışı:
600 gram kıymanın üzerine bir yumurta kırılır. 3 adet soğan doğranarak üzerlerine eklenir. Süt ile yumuşatılan bir kase bayat ekmek kıymayla soğanların  üzerine dökülerek yoğurulur. Harca bir tatlı kaşığı toz biber, birer çay kaşığı kimyon ve yeni bahar serpilip iyice yoğurulur. Bir tavada tereyağı eritilir ve üzerine sıvı yağ eklenir. Kabukları soyulup dilimlenen patatesler bu yağda kızartılır. Kızaran patatesler yağları süzülüp fırın tepsisine dizilir. Yoğurulan köfteden parçalar koparılarak elde yuvarlanır, tepsiye dizilen patatesler büyüklüğünde yassı köfteler hazırlanır. Bu sırada domatesler dilimlenir. Fırın tepsisinin içindeki patateslerin üzerine köfteler ve domatesler üst üste yerleştirilir. 2 yemek kaşığı salça  bir yemek kaşığı tereyağı sıvı yağ ile kavrulur, üzerine su eklenerek pişirilir. Hazırlanan sos, 3 katlı yemeğimizin üzerine dökülerek fırında pişirilir.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI