Malzemeler:
Hamuru için:
2 bardak un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 bardak su
İç malzemesi:
250 gram dana kıyma
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı toz biber
1 çay kaşığı reyhan
Sos için:
1 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
2 kaşık tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
1 tatlı kaşığı sumak
Yapılışı:
2 bardak una bir yumurta kırılır, bir çay kaşığı tuz serpilip bir bardak su eklenerek yoğurulur. İstenilen kıvama gelen hamur üzeri örtülerek dinlendirilir. 2 soğan yemeklik doğranarak suyu sıkılır. 250 gram kıyma, bir tatlı kaşığı toz biber, bir çay kaşığı reyhan soğanlarla birlikte yoğurulur. Dinlenen mantı hamuru unlanan masada açılır. İstenen büyüklüğe gelen hamur, katlanarak masaya serilir. Hamur önce şeritler halinde daha sonra da kare kare olacak şekilde kesilir. Kare mantı hamurları, kıymalı harç koyularak kapatılır. Sıcak suya atılan mantılar, pişince soğuk suya tutularak şoklanır. Fazla suyu dökülen mantıya, 2 kaşık tereyağı, bir çay bardağı sıvı yağda birer kaşık biber ve domates salçası kavrularak ilave edilerek pişirilir. Pişen soslu mantımıza sarımsaklı yoğurt eklenip üzerine sumak serpilir.
Kayseri mantımız sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN