X
X

Kaytaz Böreği

09.01.2012 Pazartesi 10:42 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Antakya'nın yöresel tatlarından Kaytaz Böreği'nin tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gram un,
1 yumurta,
Yarım paket yaş maya,
2 tatlı kaşığı tuz,
1 kaşık şeker,
Yarım paket margarin,
Yarım çay bardağı mısır özü yağı veya ayçiçeği yağı
 
İçi için:
500 gram kıyma,
3 adet orta boy soğan,
2 kaşık tuz,
2 yemek kaşığı biber salçası,
2 çay kaşığı karabiber,
3 yemek kaşığı nar ekşisi.
 
İçinin yapılışı:
Derin bir kap içine 3 adet orta boy soğan iri doğranır. Soğanın acılığını alması için 2 kaşık tuz ilave edip karıştırılır. Üzerine 2 yemek kaşığı biber salçası konulur. Ardından 2 çay kaşığı karabiber ve 3 yemek kaşığı nar ekşisi ekledikten sonra yoğrulur.
 
Yapılışı:
Derin bir kap içine 500 gram un, yarım paket yaş maya, 1 yumurta ve 2 tatlı kaşığı tuz konulur. Çıtır çıtır olması için 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilir. Malzemelerin üzerine ılık su dökülerek, kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğrulur. Yoğrulan hamur, 20 dakika oda sıcaklığında dinlenmeye bırakılır. Böreğin kolay açılmasını sağlamak için yarım paket margarin ve yarım çay bardağı mısır özü yağı bir kapta eritilir. Mayalı hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapılır. Hamurun kolay açılması için eritilen yağla, el yağlanır. Ardından bezeler elle açılır. Dört bir tarafı katlanarak bohça şekli verilir. Hazırlanan kıymalı börek içi, açılmış olan hamurların üzerine konulur. Kalan yağ yapılan böreklerin üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 45 dakika pişirilir. Kaytaz böreğimiz servise hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN 

MUTFAĞIM VİDEOLARI