Malzemeler:
300 gr. dana kıyma
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı karabiber
200 gr. tereyağı
½ çay bardağı zeytinyağı
Hamuru için;
500 gr. un
1 çay kaşığı kuru maya
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Yoğurma kabına alınan yarım kilo unun üzerine 1 çay kaşığı tuz ve kuru maya konulur. Azar azar ılık su dökülerek kulak memesi kıvamnda bir hamur yoğrulur. Hamur, üzeri bez örtülerek dinlenmeye bırakılır.
300 gr. dana kıymanın üzerine 1 adet kuru soğan küçük küçük doğranır. 1 tutam tuz, 1 silme tatlı kaşığı karabiber ve 2 yemek kaşığı domates salçası eklenir. 1 yemek kaşığı nar ekşisiyle birlikte yoğrularak harmanlanır. 200 gr. tereyağı ayrı bir tavada eritilir, yarım çay bardağı zeytinyağıyla karıştırılır. Dinlenen hamur yumurta büyüklüğünde bezelere ayrılır. Bezeler yağlanarak elde açılır. Sarılıp gül böreği gibi katlanarak yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Haurların ortası açılır ve kıymalı iç yerleştirilir. Ortalama 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Kaytaz Böreği servise hazırdır.