Malzemeler:
1 kg dana kıyma
7 adet patates
5 adet patlıcan
4 adet domates
2 adet biber
1 adet yumurta
Kuru soğan
Karabiber
Pul biber
Zerdeçal
Zencefil
Yapılışı:
Kıyılan soğanlar 1 kg kıymanın üzerine eklenir. Patlıcanlar ve domatesler parmak kalınlığında dilimlenir. Kıyma ve soğanın üzerine bir miktar kaynamış su ve tuz eklenir.Kıyma ve soğanlı harca karabiber serpilir. Yedi adet patates soyulur, yıkanıp dilimlenir. Taze soğan, taze nane ve reyhanlar kıyılır ve harca eklenir. Yarım çay kaşığızerdeçal, tuz, pul biber, iki çay kaşığı zencefil eklenen harca bir de yumurta kırılarak yoğrulur. Harcın kıvamına göre arada ılık su eklenebilir.
Tencereye domatesler ve üzerine patlıcanlar dizilir. Elde irice şekillendirilen köfteler patlıcanların üzerine dizilir üzerlerine dilimlenen patatesler koyulur. Bir kat patlıcandan sonra yeniden köfte ve son bir kat daha patlıcan dizilir. Üzerlerine bir köfte katı daha eklenir. İnce ince dilimlenen biberler ve domateslerle birlikte dereotları, tuz ve karabiber serpilir. Suyu eklenen katletin kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır.
Kazan katleti hazırdır.