X
X

Kazlı Pilav tarifi

16.01.2013 Çarşamba 10:08 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kars'ın yöresel tatlarından Kazlı Pilav tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
Son yemeğimiz Kazlı Pilav için gerekli malzemeler:
1 adet kaz
2 su bardağı bulgur
1 ½ su bardağı pirinç
 
Yapılışı:
Kaz güzelce yıkanır ve fazla tuzunun gitmesi için sıcak suda bekletilir. Bekletilen kaz tekrar yıkanır ve suyunu çektikçe su ilave edilerek haşlanır. Haşlanmış kaz fırın tepsisine alınır. Üzerine suyundan biraz gezdirilip fırında nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. 1 buçuk su bardağı pirinç ve 2 su bardağı bulgur tencereye alınıp biraz kavrulur. Üzerine 4 bardak kazın haşlama suyunundan ve 1 bardak da normal su dökülüp pişmeye bırakılır. Pişen pilav servis tepeieine alınır ve üzerine fırında nar gibi kızarmış kaz yerleştirilir.
 
Kazlı pilav servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI