Malzemeler:
3 su bardağı besmati pirinç
1 adet lavaş
3 demet kişniş
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
3 su bardağı pirinç 2 tatlı kaşığı tuz ile birlikte yaklaşık 1 buçuk litre suda makarna gibi haşlanıp süzülür. 3 demet kişniş, yarımşar demet maydanoz ve dereotu ince ince kıyılır. Pilavın pişeceği tencereye yarım çay bardağı sıvı yağ dökülür ve lavaşın alt yüzü pembeleşene kadar kızartılıp üzerine yeşilliklerle harmanlanan pirinç döşenir. 3 yemek kaşığı kadar tereyağı parçalar halinde pilavın üzerine yerleştirilir ve pilav ağır ateşte demlendirilir. Servis tabağına ters çevrilir.
Kazmıklı Otlu Pilav servise hazırdır.