X
X

Kelek ve Bostan Kebabı tarifi

16.10.2012 Salı 10:54 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kırşehir'in yöresel tatlarından Kelek ve Bostan Kebabı tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kase karpuz ve kelek kurusu
400 gr. kuşbaşı et
4 adet domates
5 adet biber
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 baş sarımsak
1 tutam pul biber
1 tutam karabiber
 
Yapılışı:
Bostan ve kelek kuruları yıkanıp süzülür, yumuşayıp açılana kadar haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülüp tekrar sudan geçirilir. 2 adet kurusoğan iri iri doğanıp yarım çay bardağı sıvıyağda kavrulur. Pembeleşen soğanlara 400 gr. kuşbaşı et eklenip sotelenir. Sap kısımları kesilen 5 adet biber boyuna ikiye kesilip ince ince doğranır, rengi dönene etlere ilave edilir. Biraz kavrulup 1 yemek kaşığı salçayla birlikte renklendirilir ve üzerine 1 bardak su dökülür. 4 adet domatesin kabukları soyulur ve küp küp doğranır. 1 kase karpuz  ve kelek kurusu sebzelerle sotelen ete eklenip karıştırılır. Üzerine 3 bardak sıcak su dökülür. Küp domatesler, 1 baş sarımsak, birer tutam pul biber, tuz ve karabiber serpilip pişmeye bırakılır. Sarımsaklı yoğurtla servis edilir.
 
Kelek ve Bostan Kebabı hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI