Malzemeler:
1 kg kıyma
1 ½ ekmek
4 adet kuru soğan
2 adet yumurta
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Yapılışı:
4 adet kuru soğan rendelenir, 1 demet maydanoz ince ince kıyılıp yoğurma kabına alınır ve malzemelerin üzerine 2 adet yumurta kırılır. 1 buçuk ekmek ıslatılıp parçalanarak eklenir. 1’er silme tatlı kaşığı karabiber, pul biber ve arzuya göre tuz serpilir.1 kg. kıyma da kabın içine alınır ve tüm malzemeler özleşene kadar güzelce yoğrulur. Kıymadan iri bezeler alınır ve unlu zeminde kalem gibi yuvarlanarak bol kızgın yağda kızartılır.
Kemah Köfte servise hazırdır.