Malzemeler:
1 kase un
1 tutam tuz
1 bardak su
Şerbeti için;
1 kg şeker
1 litre su
2 su bardağı ceviz
1 avuç zencefil
5 adet çubuk tarçın
5 adet karanfil
Yapılışı:
1 kase un; 1 tutam tuz ve 1 bardak su eklenerek sert bir kıvam alana kadar yoğurulur. Hamur 15-20 dakika dinlendirilir. Yoğrulan hamur unlaranarak açılır ve küçük karelere ayrılır, kareler de birbirlerine yapışmamaları için unlanır. 2 su bardağı ceviz robottan geçirilir. Şerbeti için; 1 litre su ve 1 kilo şeker kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca içine çekilmiş ceviz, 1 avuç zencefil, 5 adet çubuk tarçın ve 5 adet karanfil katılır. Şerbet 1-2 taşımdaha kaynatılıp süzülür. Süzülen şerbet yeniden tencereye dökülür, ocağa alınır ve kaynamaya başlayınca fazla unu silkelenen hamurlar atılır. Hamurlar pişince şerbet ocaktan alınır ve servis tepsisine dökülüp soğutulur.
Kesme Hamur Tatlısı servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN