X
X

Kesnaş tarifi

22.03.2013 Cuma 10:52 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Kastamonu'nun yöresel tatlarından Kesnaş tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kase kestane
2 kaşık dut pekmezi
2 kaşık un
2 kaşık şeker
1 litre su
Üzeri için:
1 kase ceviz
1 tatlı kaşığı karanfil
 
Yapılışı:
1 kase kestane soyulup haşlanır. Haşlanan kestanelerden alınıp suyuna iki yemek kaşığı şeker koyulur. İki kaşık da dut pekmezi eklenip karıştırılarak pişirilir. Suya iki kaşık da un eklenerek karıştırılır. Pekmezli unlu harca kestanelerde eklenip koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir. İstenen kıvama gelen tatlı servis yapılacağı tabağa koyulur. Üzerine öğütülmüş ceviz ve ezilmiş karanfil serpilir.
 
Kesnaş sunuma hazırdır.
 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI