CANLI YAYIN
Malzemeler:
500 gr haşlanmış kestane
500 gr kuzu eti yağsız
500 gr arpacık soğan
2 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz,karabiber, kekik
1 kesme şeker
Su
Üzeri için: Maydanoz
Yapılışı:
Yağ tencereye alınır. Etler kızgın ateşte kavurulup suyunu çekince arpacık soğnlar ilave edilir. Et ve soğan kavurmaya devam edilir. Bu sırada 1 küp kesme şeker eklenip soğanın karamelize olması sağlanır. Un ilave edilip karıştırılır. Sırasıyla karabiber tuz kekik eklendikten sonra etlerin üzerine 3 parmak geçecek kadar sıcak su ile pişmeye bırakılır. Yemeği ocaktan almadan 10-15 dakika önce haşlanmış kesaneler eklenir. 10-15 dakika birlikte pişirlir. Maydanozla servis yapılır.