Malzemeler:
1 adet orta boy lahana
1 kase kestane
2 su bardağı pirinç
2 adet soğan
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
3 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
½ çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Orta boy bir beyaz lahananın sapı kesilip, içi oyulur ve dış yaprakları temizlenir. 5 kaşık tuz serpilen suda haşlanır. 2 adet soğan küp şeklinde doğranır, 2 su bardağı da pirinç yıkanır. Zeytinyağında soğanlar kavurulur, pembeleşince yıkanan pirinçler de içine atılıp çevirilir. Dolmalık fıstık ve kuş üzümü de atarak malzemeler kavurulur. Haşlanıp kesilen kestanelerde tavaya atılarak tüm harç güzelce kavurmaya devam edilir. Kavrulan malzemelerin üzerine 3 tatlı kaşığı tarçın, birer tatlı kaşığı yeni bahar ve karabiber serpilir, karıştırılıp, sıcak su eklenerek pişirilir. Haşlanan lahananın suyu süzülür ve dörde kesilerek yaprakları ayırılır. Lahana yaprakları kestaneli iç harç koyularak sarılır. Artan lahana yaprakları tencerenin dibine serilir ve sarmalarda üzerine dizilir. Sarmaların üzerine ağırlık koyduktan sonra sıcak su ekleyerek pişirilir.
Kestaneli lahana sarma sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN