X
X

Kestaneli Pilav tarifi

31.10.2012 Çarşamba 09:39 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Bursa'nın yöresel tatlarından Kestaneli Pilav tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr. kestane
3 su bardağı pirinç
1 çay bardağı kuş üzümü
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı nane
1 çay kaşığı yenibahar
1 tutam tarçın
2 yemek kaşığı tereyağı
½  çay bardağı zeytinyağı

 
Yapılışı:
3 su bardağı pirinç tuzlu sıcak suda ıslatılır. Yarım kilo kestanenin her iki yüzü de artı şeklinde çizilip az suda, tencerenin kapağı kapalı olarak kabuklarI açılana kadar haşlanır. Haşlanan kestanelerin kabukları soyulur. 1 adet kuru soğan yemeklik doğranıp yarım çay bardağı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı tereyağıyla birlikte kavrulur. 1 çay bardağı kuş üzümü sıcak suda bekletilir. Islatılan pirinç yıkanıp süzülür ve pembeleşen soğanla birlikte kavrulur. Kavrulan pirincin üzerine suyu süzülen kuş üzümleri eklenir. 4 bardak sıcak su pilava ilave edilir. 2 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı yeni bahar ve 1 tutam tarçın serpilip suyunu çekene kadar pişirilir. Pişen pilav; üzeri kağıt havlu kapatılarak fazla nemini alana kadar dinlendirilir. Pilav kalıp gibi kullanılabilecek derin bir kabın içine alınır vekaşıkla bastırılarak yerleştirilir. Servis tabağına ters çevrilir.
 
Kestaneli Pilav servise hazırdır.
 

MUTFAĞIM VİDEOLARI