X
X

Kibbe Blebni Tarifi

16.01.2014 Perşembe 14:44 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Hatay'ın yöresel tatlarından Kibbe Blebni tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kg köftelik bulgur
500 gram köftelik dana eti
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 soğan
Tuz 
600 gram tuzlu yoğurt
1,5 lt su
1 kahve fincanı pirinç  

İç harcı için:
250 gram kıyılmış iç yağı
1 soğan
3 çay kaşığı pul biber
3 çay kaşığı kuru nane
3 çay kaşığı karabiber 

Hazırlanışı:
Dış harç için bulgur ıslandıktan sonra baharat, salça ve soğan eklenip yoğurulur. Köftelik et konulur ve bütünleşinceye kadar tekrar yoğrulur. Bu arada iç harcı için iç yağ baharat ve soğanla pişirilmeye bırakılır. Köfte harcı küçük yumrular halinde yuvarlanarak avuç içerisinde parmakla oyulur. İçerisine 2-3 çay kaşığı hazırlanan iç harç konularak diğer ucu kapatılır. Tencereye alınan tuzlu yoğurt su ile açılır. Pirinç ilave edilerek orta ateşte kaynatılarak pişirilir. Pişen çorbaya daha önce hazırlanan köfteler ilave edilir ve 10 dakika kaynatılır. Pul biber ve nane ile servis edilir.  

Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN!


MUTFAĞIM VİDEOLARI