X
X

Kikirdek Çorbası tarifi

16.05.2013 Perşembe 10:49 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Ankara'nın yöresel tatlarından Kikirdek Çorbası tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1 kase mercimek
1 kase domates püresi
½ litre tavuk suyu
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane 

Hamuru için:
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı tereyağı
Aldığı kadar un

Yapılışı: Hamurumuz için üç yumurta kırılır ve tuz serpilip, un eklenerek çırpılır. Karışan harç yoğurulmaya başlanır. Çorba için bir yemek kaşığı un tereyağı ve sıvı yağ ile kavurulur. Domates püresi kavrulan una eklenir ve üzerine tavuk suyu ve su koyulur. Hamur kalınca açılır ve önce şeritlere ardından da küp küp kesilir. Hamur küpleri eritilen tereyağında nar gibi kızartılır. Kaynamaya başlayan çorbaya bir kase mercimek eklenir. Pişen çorbaya kızartılan hamur parçaları atılır ve üzerine nane serpilir. 

Kikirdek çorbası sunuma hazırdır…

Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI