Malzemeler:
5 su bardağı su
1 su bardağı süzme yoğurt
1 çay kaşığı tuz
Erişte hamuru için: 1 su bardağı un
1 yumurta
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
Kikirdek hamuru için:
1 su bardağı un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
3 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Erişte için un, yumurta, su ve tuz yoğurulur. Hamur oklava ile açılıp kareler kesilir. 1-2 saat bekletilerek kuruması sağlanır. Su ile bir tencereye alınıp diri kalacak şekilde haşlanır. Yoğurt hamurla pişen sıcak su ile yavaş yavaş açılır. Karıştırarak eriştelere eklenir ve karıştırılarak pişrilir. Kikirdek için un, yumurta ve tuz ile sert kıvamda bir hamur yoğurulur. arpa şehriyeden biraz daha büyük olacak şekilde kesilip kurutulur. kuruyan kikirdekler eriyen tereyağında kavrulur. Kikirdekler çorbanın üzerine gezdirilip sıcak olarak servis yapılır.