Malzemeler:
750 gr orta yağlı kuzu zırh kıyması
500 gr patlıcan
5 adet yeşil biber
5 adet domates
4 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı sumak ekşisi
Yapılışı:
Mangal yakılır. Derin bir kabın içine 750 gr kıyma koyulur. Üzerine 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber eklenip yoğrulur. Patlıcanların kabukları tamamen soyulur ve ortadan ikiye kesildikten sonra iri iri doğranır.Şişlerin üzerine 1 patlıcan dilimi ve cevizden biraz küçük köfte topu geçirilir. Şiş dolana kadar sırasıyla aynı işlem tekrarlanır. Tüm şişlere aynı şekilde patlıcan ve köfte topları sırasıyla dizilir. Mangalın üzerinde rengi dönene kadar arada döndürülerek pişirilir. Derin bir tencere ocağa alınır ve içine 2 yemek kaşığı tereyağı koyulur. 4 orta boy kuru soğan iri iri doğranır ve yağın içine ilave edilip üzerine 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber serpilip pembeleşene kadar kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine mangalda pişen kebap, şişlerden sıyrılarak yerleştirilir. Ayrı bir kabın içine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 2 yemek kaşığı biber salçası koyulur. Üzerine 3-4 su bardağı sıcak su ilave edilip salça ezilerek eritilir. İçine 2 çay kaşığı tuz eklenir. Biraz daha sıcak su eklenerek tenceredeki kebabın üzerine dökülür. Yeşil biberler boyuna 2’ye kesildikten sonra iri iri doğranır. Domateslerin kabukları soyulur ve iri iri doğanır. Biberler ve domatesler de tencereye alınır. Yemek kaynamaya başlayınca çok kısık ateşte yaklaşık 20 dakika pişirilir. Pişmesine yakın 1 tatlı kaşığı sumak ekşisi eklenir.
Kilis Kebabı servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN