Malzemeler:
1 kg. çekilmiş çiğköftelik dana eti
1 kg. patates
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kara biber
Yarım ekmek içi
Sıvı yağ
Sosu için:
3 yemek kaşığı salça
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Karabiber
Yapılışı:
Ekmek içleri suyla yumuşatılır. Suyunu çeken ekmek içleri sıkılarak iki adet beze yapılır.
Yoğurma tepsisine çiğ köftelik et koyulur. Köfte harcı, 1 çay kaşığı kara biber ve tuzla birlikte ekmek içleri de ilave dilerek yoğrulur. Harca, kebaba ismini veren kimyondan da 1 yemek kaşığı kadar koyulur.
Tepsiye 1 yemek kaşığı da un eklenir. Kebabın harcı yoğrulur. Kebaba biberi de serpilir.
Kimyonlu kebabın patatesleri soyulur ve küp küp doğranır. Harçtan yoğrulan köfteler yassı şekillendirilir ve kızgın yağda kızartılır. Bir diğer gözde patatesler de kızartılır.
Sos için bir kaşık tereyağında salça kavrulur, 3 diş sarımsak ezilerek sosa eklenir. Ardından bir çay kaşığı da karabiber atılır. Sosa su eklenir ve kıvamlı bir çorba haline getirilir. Köfteler küçük küçük kesilir ve patateslerle birlikte sos tenceresine dökülür. Tüm malzemeler birlikte kısa bir süre daha pişirilir ve servise sunulur.