Malzemeler:
8 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 demet dereotu
150 gr. ceviz
4 diş sarımsak
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı:
Soğan robotta çekilir.8 adet havuç rendelenip soğanla karıştırılır. 3 yemek kaşığı zeytinyağında bir tutam tuz serpilerek kavrulur. 150 gr. ceviz içi dövülür. 4 diş sarımsak ayıklanıp dövülür. Yumuşayana kadar kavrulan havuç ayrı bir kaba alınır, ceviz ve sarımsakla karıştırılıp biraz soğutulur. İnce kıyılmış yarım demet dereotu eklenir. 3 yemek kaşığı kimyon, 1 silme tatlı kaşığı karabiberle lezzetlendirilir. Üzerine 4 yemek kaşığı süzme yoğurt konulup karıştırılır. Servis tabağına alınıp üzeri kalan dereotuyla süslenir.
Kimyonlu Yoğurtlu Havuç servise hazır.