CANLI YAYIN
Malzemeler:
1.5-2 kg yoğurt
1 kg kiraz yaprağı
Yarım kg yarma
Su
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
Tuz
Sos için:
2 kg soğan
1 su bardağı sıvıyağ
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Yarma ılık su ve tuzla yoğurulur. Kiraz yapraklarına kalem kalınlığında sarılıp tencereye dizilir. Üzerine su eklenip sarmalar haşlanır ve süzülür. Diğer tarafta yoğurt, un, yumurta ve tuz karıştırılıp karıştırılarak pişirilir. Su ilave edilip karıştırılarak kaynatılır. Sarmaların üzerine gezdirilir. Sos için soğanlar yemeklik doğranır. Sıvıyağ ve tereyağı bir tavada eritilir. Soğanlar eklenip pembeleşene kadar kavrulur. Sarmaların üzerine dökülerek servis yapılır.