X
X

Kiraz Yaprağı Sarma Tarifi

05.03.2014 Çarşamba 10:37 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Malatya'nın yöresel tatlarından Kiraz Yaprağı Sarma tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
1.5-2 kg yoğurt
1 kg kiraz yaprağı
Yarım kg yarma
Su
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
Tuz

Sos için:
2 kg soğan
1 su bardağı sıvıyağ
2-3 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı: 
Yarma ılık su ve tuzla yoğurulur. Kiraz yapraklarına kalem kalınlığında sarılıp tencereye dizilir. Üzerine su eklenip sarmalar haşlanır ve süzülür. Diğer tarafta yoğurt, un, yumurta ve tuz karıştırılıp karıştırılarak pişirilir. Su ilave edilip karıştırılarak kaynatılır. Sarmaların üzerine gezdirilir. Sos için soğanlar yemeklik doğranır. Sıvıyağ ve tereyağı bir tavada eritilir. Soğanlar eklenip pembeleşene kadar kavrulur. Sarmaların üzerine dökülerek servis yapılır.

MUTFAĞIM VİDEOLARI