Malzemeler:
1 kilo kemikli dana eti
2 su bardağı ince bulgur
3 yemek kaşığı un
2 adet yumurta
2 adet soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 kase domates kurusu
2 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
Sosu için:
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
İki su bardağı ince bulgur sıcak suyla karıştırılır ve şişmesi için kapalı olarak dinlendirilir. İki adet soğan rondoda çekilir.Bu sırada 1 kilo kemikli dana eti tuz serpilerek düdüklü tencerede haşlanır. Demlenen bulgura, üç yemek kaşığı un, ve iki yumurta eklenir. Çekilen soğanlar, pul biber, karabiber, kuru nane ve kekikle birlikle diğer malzemelerle buluşturulur. Harç çiğ köfte gibi yoğurularak istenen kıvama gelmeden iki yemek kaşığı salça eklenir. İstenen kıvama gelen hamurdan misket büyüklüğünde köfteler hazırlanarak un serpilmiş tepsiye koyulur. Bu sırada haşlanan etin suyu süzülür. Etler didiklenir ve tereyağında salça kavurulur. Hazırlanan salçalı sos et suyuna karıştırılır ve hazırlanan köftelerde eklenerek pişirilmeye başlanır. Didiklenen etlerde eklenen yemeğimiz güzelce pişirilir.
Kısır köftesi sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN