Malzemeler:
1 kilo kıyma
1 kase yarma
1 kase ceviz
5 adet soğan
½ bağ maydanoz
2 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı yeni bahar
100 gram kuyruk yağı
Yapılışı:
Islatılan bir kase yarmaya 1 tatlı kaşığı kişniş serpilir ve yoğurulur. Beş adet kuru soğan rondo da çekilir. Kişnişle harmanlanan yarmaya yarın kilo kıyma eklenip yoğurulur. Acısını almak için soğanlar yıkanır ve kavurulur. Soğan ve kıyma buluşturulur kuyruk yağında kavurulur ve doğranan maydanoz eklenip üzerine karabiber, kişniş ve yeni bahar serpilir. Ardından soğuması için bekletilir. 1 kase ceviz çekilip iç harçla harmanlanır. Kıyma ve yarmayı yoğurarak hazırlanan dış yuvarlanır ve içi oyulup harçla doldurulup kapatılır. Hazırlanan içli köfteler kaynar suda haşlanır.
Kitel raha sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN