Malzemeler:
500 gr az yağlı kuzu kıyma
300 gr çiğköftelik kıyma
1 kase dövme buğday
1 kase köftelik bulgur
2 büyük boy kuru soğan
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı dövülmüş kişniş tohumu
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
İnce bulgur ve dövme buğday yoğurma kabına alınıp 1 yemek kaşığı tuz ilave edilerek ıslatılır.Kıymanın üzerine tuz eklenerek kendi yağında kavrulur. Suyunu çekip rengi dönen kıymaya küçük küçük doğranan soğanlar ilave edilir. 2 yemek kaşığı zeytinyağı da koyulur. Soğanlar diriliğini kaybedince harcın içine 1 yemek kaşığı dövülmüş kişniş tohumu ve dolu dolu 1 çay kaşığı da karabiber eklenir. 1 demet ince ince kıyılmış maydanoz ilave edilip ocağın altı kapatılır ve iç harç soğutulur.Derin bir kap su ile doldurup içine 1 yemek kaşığı tuz eklenir. eller tuzlu su ile ıslatılarak köftelik bulgur ve dövme buğday biraz yoğrulur. 300 gr çiğ köftelik kıymada eklenip tüm malzemeler iyice özleştirilir. Büyük bir tencereye bolca su koyup kaynamaya bırakılır.Yoğrulan köfteden iri bir parça koparılıp avuç içinde yuvarlanıp ortası delinir. Köfte avuç içinde devamlı döndürülerek, ortasına açılan delik delik genişletililerek köfte külah gibi yapılır. 2 tatlı kaşığı kıymalı iç yerleştirilip uçları birleştirilir. Yine devamlı döndürülerek yassı bir köfte şekli verilir.Köfteler 2 yemek kaşığı tuz eklenen kaynayan suda haşlanır. Haşlanan köfteler suyu süzdürülerek tencedereden alınır.
Kitelraha servise hazırıdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN