Malzemeler:
500 gram kıyma
1 tatlı kaşığı karabiber
250 gram tereyağı
1 adet yumurta
Hamuru için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
1 paket kuru maya
½ bardak sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Bir paket kuru maya bir bardak ılık sütle eritilir ve aldığı kadar unun üzerine dökülür. Üzerine sıvı yağ ve bir su bardağı yoğurt eklenip karıştırılır. İstenen kıvama gelene kadar yoğurulan hamur dinlendirilir. Sıvı yağda kavurulan yarım kilo kıymaya karabiber ve tuz serpilip soğutulur. Dinlenen hamur yuvarlanıp bezelere bölünür ve un serpilip açılır. Eritilen tereyağı açılan yufkanın üzerine sürülür. Katlanan yufkalar tekrar yağlanır ve donması için dolaba koyulur. Yağlanıp katlanan ve dondurulan yufka birkez daha açılır ve üçgen şeklinde kesilir. Soğuyan karabiberli kıyma yufka dilimlerine yerleştirilip sıkıştırılmadan sarılır. Hilal şekli verilip tepsiye dizilir. Bir yumurta çırpılıp tepsideki böreklerin üzerine sürülür ve fırında pişirilir.
Kıymalı Ay Böreği sunuma hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN